Ohjelma

15:00 – 15:45

17:30 – 19:00

Sami Saari & jazzpojat

Sami Saari on pitkän linjan säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja kitaristi.

Saaren sooloura alkoi vuonna 1997 julkaistusta Do re mi -albumista. Yhteensä Saari on julkaissut seitsemän sooloalbumia. Sami Saari tunnetaan parhaiten hiteistään ”Ainutkertainen”, ”Sen luonteinen mies”, ”Mä teen oikein”, ”Onnen kyyneleet” ja ”Iisimmin”. Omien levytystensä lisäksi hän on vieraillut useiden artistien levyillä, 2010-luvulla etenkin suomalaisten rap-artistien levyillä, muun muassa Cheekin levyllä ”Sokka irti”.

Monet räppärit ovat versioineet Saaren kappaleita omilla levyillään, muun muassa Cheek: Kyyneleet (alkup. Onnen kyyneleet), Brädi: Yksi ja ainoa (Ainutkertainen), Elastinen: Rikki (Rikki jo ennen sua).

Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomea.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Juontajana Mirka Niemi