Esiintyjät

15:00 – 16:30

Ewa Kaarela Swing Band Plays the Beatles

Puolan Katowicen konservatoriosta lyömäsoittajaksi valmistuneen Ewa Kaarelan tie kulki Suomeen vuonna 1974. Täällä hän aloitti esiintymisensä rumpalina ja laulajana, mutta sittemmin keskittynyt puhtaasti laulusolistin tehtävin.Kotipaikka löytyy tätä nykyä Pirkkalasta.

Taustalla on menestystä lukuisissa laulukilpailuissa. Ansiolistaan on kertynyt muun muassa toinen sija vuoden 1991 Tapsan Tähdeilta , toinen sija vuoden 1999 Lady Summertime jazz kilpailusta ja 2001 ensimäinen sija Seniorilaulu kilpailusta.

Suomen eriläiset jazz-tapahtumat ovat vuosien saatossa tullet Ewa Kaarelalle tuttuakin tutummiksi.Telewisiosta hänet on saanut bongata muun muassa huippusuurta suosiota nauttineesta Bumtsi Bum-visailusta. Laulajatar vieraile solistina erilaisissa kokoonpanoissa esim.Nokia Big Band ,Poriginal guartet, Andaluusia Swing Band ja on yhteistyössä mm.Pentti Lasasen,Antti Sarpilan, Claes Anderssonin ja Seppo Hovin kanssa, mutta luotsaa myös omaa,monipuolisista muusikoista koostuvaa EWA KAARELA SWING BAND yhtyettään.

Bändi on tullut suomalaiselle yleisölle tutuksi esiintyessään aktiivisesti Suomen tärkeimmissä jazz festivaaleissa mm.Pori Jazz, Ruska Swing, Kouvola Dixi, Otava Jazz, Baltic Jazz…sekä omista järjestetystä konsertteista.

16:45 – 17:45

The Moaner’s Bone

The Moaner’s Bone on vuoden 2023 alussa perustettu bluesia, bluesrockia ja perinteistä rock-musiikkia coveroiva nelihenkinen yhtye.

Yhteistä taivalta soittajilla eri kokoonpanoissa on kertynyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Nykyinen kokoonpano sai muotonsa tumman tammikuun aikana. Orkesterin ohjelmistossa yhdistyvät Chicagon alueen sähköisen bluesin elementit etelän perinteiseen delta-bluesiin, sekä näiden perinteille kumartavien artistien tuotannot. Orkesterin alkuperäisenä ideana on ollut tuoda yleisön kuultavaksi tuttuja blues-standardeja, mutta myös pimentoon jääneitä alkuperäisiä säveltäjä, kuten esimerkiksi Doyle Bramhall. Mausteeksi ohjelmistoon on valikoitunut juurevan vaihtoehtorockin maailmasta kappaleita artisteilta kuten Allman Brothers Band sekä Blind Faith.

Orkesteri koostuu soittajista, joiden musiikillinen ura on alkanut 1990 -luvulla Joensuusta.

Kitaroinnista sekä laulusta vastaavat Paavo ”the Bluesman” Seppälä sekä Petteri ”Kalju” Järvi.

Paavo Seppälää voidaan tituleerata Joensuun käveleväksi bluesensyklopediaksi. Paavo on soittanut useissa kokoonpanoissa vuosien saatossa, tutuksi ovat tulleet niin hämyiset luolat kuin kirkkaammat valotkin suomalaisten kärkimuusikoiden kanssa. Melodisten sekä teknisten soolojen lisäksi Paavon takataskusta löytyy juurevaa maustetta blues-keittoihin.

Petteri Järvi on soittanut urallaan eri kokoonpanoissa vaihtoehtorockista juurimusiikkiin neljällä vuosikymmenellä. Sounditietoinen Järvi tarjoilee tukevan komppikitaran lisäksi juurevia rock-mausteilla sävytettyjä sooloja sekä laulaa sujuvasti niin lead-lauluja kuin stemmojakin.

Veljekset Turunen tarjoaa bändille tukevan pohjan.

Janne basistina on marinoitunut 1990-luvun lopusta alkaen vaihtoehtorockin maailmassa kohti sähköisen musiikin alkujuuria ja hän tarjoaa matalia taajuuksia kitaristien tarjottimeksi.

Rumpujen takana tahtipuikkoa heiluttaa bros. Turusten nuorempi veli, Tarmo. 25 vuotta rumpujen takana istunut musiikin moniottelija on operoinut urallaan punk-grunge -skenestä vaihtoehtorockin kautta juurimusiikin pariin. Tarmolta sujuvat myös kokonaisuutta täydentävät stemmalaulut vallan mainiosti.

18:00 – 19:00

Santana Tribute Band

Mikkeliläinen Santana Tribute Band teki ensimmäisen keikkansa vuonna 2015. Seitemänmiehinen yhtye on erikoistunut soittamaan Santanan musiikkia.

Kitaristi Kapa Montoselle Carlos Santana on ollut varsinkin nuoruusvuosina merkittävä kitaransoiton innoittaja ja esikuva.

Bluesia, rockia, jazzia ja lattarimusiikkia menestyksekkäästi yhdistelevä Santana -yhtye tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1969 Woodstock -festivaaleilla. Meksikolaisyntyisen Carlos Santanan hyvin tunnistettavaa kitarasoundia ja soittotyyliä täydentävät yhtyeen lyömäsoittajat, jotka tuovat vahvan lisämausteen latinalaisamerikkalaisesta musiikista.

Tunnettuimpia Santanan kappaleita ovat muun muassa Samba Pa Ti, Black Magic Woman, Oye Como Va, Soul Sacrifice, She’s Not there, Evil ways, Europa sekä Smooth.

Santana Tribute Band -kokoonpanossa soittavat Kapa Montonen (kitara, laulu), Ville Vilén (laulu, piano), lappenrantalainen Aaretti Korpisalo (urut), Juho Puikkonen (basso), Arto Kurvinen (rummut) sekä Harri Nyyla ja Markus Purovirta (lyömäsoittimet).

Juontajana Mirka Paunonen

Tämä juontajanaisemme harvoin sanattomaksi jää ja lavalla kuuluttamisen lisäksi, tämän naisen bongaat Otava Happy Jazzeilta myös some- ja jokapaikanhöylähommista 👌.

Mirka on juontanut ammattimaisesti vuodesta 2014 lähtien mm. Summerfesteillä, Old Timer Runissa ja kauppakeskustapahtumissa. Hän on myös viimeiset 3 vuotta hoitanut lähes tulkoon kaiken Otava Happy Jazzeihin liittyvän somemarkkinoinnin.